Tymo zijn verjaardagscadeau is stuk gegaan. Hij had een cd-speler gekregen met microfoons. Super leuk idee, al zeg ik het zelf. Uitvoering was echt minder leuk. Dat ding was slechte kwaliteit. Binnen één dag was één microfoon al stuk en de helft van de tijd haperde de cd. Niet leuk. Afrader. Geen cadeautip. Gewoon een sneu verjaardagcadeau, vonden wij. Meneer klaagde niet, want hij had van lieve mensen om ons heen lego gekregen. Daar speelde hij superlief mee. Het mooie van alles is dat we ons geld terug kregen! Mediamarkt hoera! Superservice gehad. Dus we hadden wat bedacht. We gaan dé lego kopen, die hij vorig jaar bij Sinterklaas al had besteld. Vond die beste man best duur, dus Tymo kreeg hem niet. Maar lego is dé bom, dus nu gaan we ervoor.

Boodschappenlijstje:
-Lego voor Tymo
-Schoenen voor Tymo
-Onderbroeken en hemden voor Tymo
-Tandenborstels

Dus we gingen met zijn drietjes naar de stad! Het ging voorspoedig, het was zelfs gezellig. Ondanks de bezoeken aan meerdere speelgoedwinkels (beetje marktonderzoek doen, van mijn ouders geleerd, altijd goed!). Tussendoor aten we nog even een lekker ijsje bij de Puur. We kregen supergrote bollen ijs. Wat een dag!

En toen belandden we bij mijn favoriete schoenenwinkel. Daar hing de volgende poster:
1 paar 50%
2 paar 60%
3 paar 70%

Dat die poster daar hing dat wist ik natuurlijk wel, voordat ik mijn lief voorstelde om schoenen voor Tymo hier uit te zoeken. Tymo had toffe sneakers aan, waar hij nog net een beetje ruimte voorin had om te groeien en al rennend testte hij de schoenen uit. Geslaagd! Yes! Toen ben ik naar de dames rekken gelopen. Binnen 5 minuten was ik eruit, terwijl ik normaal gesproken best wel een twijfelkont ben. Maar ik moest natuurlijk wel nog twee paar schoenen erbij zoeken, voor die 70% korting, begrijp je?

Onderbroeken en hemden hadden we ook al in de tas. Toen moesten we de borstels nog, maar we hadden geen zin meer. Tymo zijn politiebureau moest nog in elkaar gezet worden en daar hadden we precies nog 3 uur de tijd voor, voor het avondeten. Dus op naar huis. Met drie paar schoenen. Eén paar voor Tymo, twee paar voor mij. Super fijne slippertjes, die ik al heel lang op mijn lijstje had staan, maar steeds te duur vond. En ook nog hele stoere, maar simpele korte cowboylaarsjes, in een kleur die ongeveer bij al mijn kleding staat.

Ohja: ik heb nog aan manlief gevraagd of hij meedeed, maar die had geen schoenen nodig en ging écht niet kopen voor meer korting. Daar trap je toch niet in, zeg 😊 zo’n actie.

Ohja2: die 70% verleiding heeft mij wel eens eerder drie paar doen kopen, waaronder een miskoop. Toen kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan. Maar dat gaat nu niet weer gebeuren

Ohja3: Als je écht gaat kopen voor korting, terwijl je stiekem alleen de duurste laarsjes mee naar huis wilt nemen voor 70% kort
ing, zoek er dan goedkope slippers bij, daarvoor betaalde ik nu 15 euro. De laarsjes gingen daardoor van € 160 voor € 48. En die slippers, die had ik écht nodig, omdat ik al vijf jaar op havaianas liep 🙂

Blijft gevaarlijk, uitverkoopverleiding. Vooral omdat een vrouw nooit genoeg schoenen heeft. En mijn moeder zegt altijd: ‘Als je meerdere schoenen hebt, gaan ze langer mee.’ Moeders hebben altijd gelijk. Dus.

Wat vond je van dit artikel? Like of deel het met je vrienden!