Horizontale strepen maken breder. Ik hoor dat regelmatig van klanten. ‘Neeeee alsjeblieft geen breedtestreep!’ Als je er breder door lijkt, oog je ook nog eens minder lang.

Sinds vorige zomer zie je ze weer volop in de winkels. Dus jij zult ongetwijfeld streepjes in de kast hebben. Zelf krijg ik er ook niet genoeg van.

Over het algemeen geldt bij het dragen van horizontale strepen:

  1. Hoe ‘dikker’ de strepen, hoe meer aandacht ze zullen trekken.
  2. Hoe groter het contrast tussen de strepen, hoe meer de strepen op zullen vallen (en daarmee dus het bestreepte lichaamsdeel)

Als je slanker wilt lijken zou je dus eerder ‘dunne’ strepen moeten dragen en het liefst op je slankste lichaamsdeel. Toch?

De donkerblauw-ecru gestreepte top vind ik veel mooier staan. De licht blauw gestreepte vind ik saai bij mij gezicht. Dikkere strepen en meer contrast in de kleuren. Precies tegen de kledingregels in!

Die dikke strepen trekken inderdaad veel aandacht. Het model trekt zelfs ook nog aandacht op mijn (in verhouding) brede schouders. Maar rara, bij welke top voel ik mij het meest vrouwelijk?

Dit is dé reden waarom ik niet zo van kledingregels houd. Of regels in het algemeen 😉

Kijk goed in de spiegel, vergelijk je tops en maak er desnoods een foto van om te beoordelen in welke strepen jouw figuur het beste uit komt. Let ook op het model. Breedtestrepen in een koltruitje zijn voor mij niet geschikt, vanwege mijn schouders, maar bij dames met smalle schouders is dat juist een uitkomst om je figuur in balans te brengen.

Kom je er niet uit of ben je toch nog wat onzeker bij het dragen van de horizontale streep? Draag er dan een vest, giletje of jasje over zodat de horizontale strepen ‘gebroken’ worden. Altijd goed!

Waar loop jij tegenaan bij het dragen van strepen?

Do not go where the path may lead, but go where there is no path and leave a trail.

Wat vond je van dit artikel? Like of deel het met je vrienden!