Al jaren ben ik een vaste klant van de kledingruilbeurs voor dames. Eerst lever je jouw miskopen in, of kleding waar je op uit gekeken bent, maar leuk genoeg voor een tweede kans. Daarna volop ‘nieuwe’ kleding uitzoeken. Dat concept. Daar houdt iedere vrouw toch van? Koopjesjagen 2.0, de duurzame versie.

Ik merk dat ik er bijzonder hebberig van word. Ook wat graaierig. Ik ben niet de enige als ik dan om me heen kijk. Nu is daar de kids editie. Eigenlijk is dat nóg leuker. Want wat is het verschil tussen vroeger je baby born aankleden en nu je mini-me? Nou? Die kids kun je eigenlijk alles aantrekken. Mijn kleuter is namelijk écht niet onzeker over zijn kleding. Of over zichzelf. Als het maar lekker zit.

In tegenstelling tot die babyborn, groeien onze kinderen wel hard hè. En daar ga je weer, naar die H&M of een andere willekeurige hippe tent. Terwijl gedragen kleding, ook van de H&M, er best nog goed uit ziet, een uitzondering daar gelaten. Dus ik was al een tijdje bezig om een tas te verzamelen met te kleine kleding. De kledingruilbeurs stond al weken in mijn agenda. Ik ben niet zo’n planner, maar dit wil ik niet missen.

Na een entreebetaling van 3,50 (pp) en het inleveren van onze frisgewassen kinderkleding werden mijn buurvrouw en ik naar de dorpsbibliotheek gebracht. Daar mochten we gewoon wat uitzoeken om mee te nemen. In wat voor wereld zijn wij beland? 😊 De ruilwereld. Kinderboeken en volwassen boeken lagen klaar voor een volgende gebruiker. Ik vond een sesamstraat liedjes boek met de CD er nog in. Een mooie vondst. Vervolgens was het tijd om gebruik te maken van de consumptiebonnen. Kletsend aan de bar liep ondertussen het dorpshuis in Luxwoude vol met mama’s!

Toen was het tijd…. De gordijnen gingen open na een speech van Jocyta en wat zag ik? Een snoepwinkel! Na wat t-shirts, broeken en vesten te hebben gevonden, voelde ik mij zelfs wat bezwaard. Zoveel leuks! Ik had items gescoord die zó leuk waren dat ik er in de winkel gewoon tientallen euro’s voor zou betalen! Daar word je toch superblij van? Ik wel. Daarnaast vond ik een regenjas, een verkleedjurkje voor mijn buurmeisje en ik kon het niet laten om die mooie spullen in maten die ik niet nodig had nog even te promoten voor de andere mama’s. Gezellig was het ook.

Wat een superfijn initiatief van Kledingruilbeurs Heerenveen. Ik ben zo goed geslaagd! Misschien nog wel beter dan voor de dames ruilbeurs. Bedankt! Ook mama’s bedankt! Morgen gaat mijn zoontje voor het eerst naar de basisschool in een ruilbeurs outfitje. Niet dat je dat eraan kunt zien, maar goed. Iedereen mag het weten, want ik beveel dit van harte aan. Ruilbeurzen. Niet alleen voor jezelf. Ook voor je kind. Je buurvrouw. En de medemama’s op de wereld.

Wat vond je van dit artikel? Like of deel het met je vrienden!