Het is best wel lastig om afscheid te nemen van sommige kledingstukken. Toch loont het de moeite om het te proberen! Als je enkel kledingstukken in de kast hebt waar je écht hartstikke tevreden mee bent, dus kleding die lekker zit, je mooi staat én niet versleten of kapot is, dan kiest het iedere dag een stuk sneller en makkelijker. Efficiency alom! Of je nou naar je werk, de supermarkt, het schoolplein of een feestje gaat…

Stel jezelf eens de vraag: Waar word je blijer van?

  1. Heel veel kleding waarvan je slechts (minder dan) de helft wekelijks draagt?
  2. Minder kleding, maar wel kleding die je met heel veel plezier draagt.

Je raadt het al: Ik word hartstikke blij van dat laatste. Minder kledingstress, iedere dag een outfit waar ik blij van word. Met minder kleding in mijn kast is het bovendien een stuk makkelijker om je kast netjes en overzichtelijk te houden. Ook niet verkeerd. Orde in de kledingkast = orde in je hoofd. Geloof me, want ik ben een ervaringsdeskundige met een druk hoofd.

Nog niet zo lang geleden was daar die hype: Het boek van Marie Kondo: Opgeruimd. Als ik het mij goed herinner, is zij Japans en een groot voorstander om je hele huis minimalistisch in te richten, waaronder je kledingkast. Een jaar of twee geleden las ik dat boek en sindsdien laat die trend mij niet meer los. Weg met spullen de die je niet gebruikt. Vervuiling in je leven 😉 Spullen in huis die je niet gebruikt, maar wel moet ordenen (en schoonmaken, nog erger!), kleding en zélfs schoenen.

Doe je mee met je kledingkast opruimen? Vraag jezelf bij ieder kledingstuk af of je er blij van wordt en of je het in de winkel opnieuw zou aanschaffen (en de volle mep ervoor zou betalen). Zo ja? Houden! Zo niet? Weg ermee, je kunt het bijvoorbeeld inleveren bij de kledingruilbeurs, bij de textielcontainer van de H&M (dan ontvang je een kortingsbon voor je volgende aankoop) of een kringloopwinkel.

Mocht je nou een superherinnering aan het kledingstuk hebben, dan kan ik me goed voorstellen dat je het wilt bewaren. Maar wie weet roept al je kleding goede herinneringen op. Superleuk want dan heb je vast een heel leuk leven hihi. Maar als je al die kleding wilt houden, krijg je noooit een opgeruimde, overzichtelijke kledingkast met alleen kleding waar je supervrolijk van wordt.

Hé joh, gelukt? Wedden dat je vanaf nu minder kleding koopt?

Wat vond je van dit artikel? Like of deel het met je vrienden!