Van de week constateerde ik iets ergs. Ik wilde een nette broek aan, maar kon er geen één zonder slijtage vinden! Tijd voor een nieuwe broek.

Van klanten hoor ik dat het best een uitdaging is om dé perfecte jeans te vinden. Best logisch, want er zijn een boel verschillende modellen en welke daarvan past goed bij jou?

Mijn eisenlijstje voor een jeans ziet er als volgt uit:

  1. Hoge taille -> Dit is bij mijn figuur (in verhouding lang bovenlichaam bij korte benen) een absolute must. Ik voel mij ook niet lekker in een broek die dit niet heeft.
  2. Broekzakken zitten hoog -> Keiharde eis om mijn billen ronder te maken en mijn benen langer te doen lijken.
  3. Stretch -> Ik wil mij graag lekker kunnen bewegen, aangezien ik best een druktemaker ben.
  4. Stoere stijl -> Ik houd van een stoere stijl met kleurrijke details voor een vrolijke twist.

Ik wil niet zeggen dat ik super minimalistisch ben, maar ik probeer niet onnodig kleding te kopen. Ik wacht net zo lang totdat mijn broek versleten is, om op zoek te gaan naar een vervangende broek in dezelfde kleur en stijl. Vind die op dat moment maar eens!

Bovendien ben ik een echte Hollander, alhoewel, een echte Fries. Het liefst wil ik shoppen in de uitverkoop, maar meestal zijn je broeken versleten in het ‘hoog shop seizoen’ en betaal je de volle mep. Uiteraard doe je dat, want je hebt hem nú nodig.

Online shoppen pakt wel eens voordeliger uit. Vooral bij een leuke aanbieding of met een kortingscode als je je hebt aangemeld voor een nieuwsbrief voor 10% korting op je totaalbedrag. Zoekfilters gebruiken voor kleuren en materialen vind ik ook superhandig. Maar het inschatten van de juiste maat blijkt nogal een uitdaging. Bestel je dan maar twee maten? Onlangs paste ik erg goed in een broek maat 42 en in een XS truitje (die heb ik meteen afgerekend natuurlijk). Maar vreemd is het wel, aangezien ik normaal gesproken medium draag. Onder en boven. Meerdere maten bestellen is een aanrader, alhoewel daar wel een kostenplaatje aan hangt. Vooral als je meerdere modellen wilt bestellen. Nog een nadeel is dat je dan de helft van de kleding weer retour moet sturen (als je dat al niet vergeet door al de drukte in het leven). Best een gedoe met die doos terug naar het postkantoor, nouja, zo’n instore postkantoor. En dan afwachten of en wanneer het geld teruggestort wordt…

Dat is voor mij een reden naar de winkel te gaan. Ik neem een goed ontbijt of lunch van te voren, want shoppen kost energie. Maar mijn wensenlijst en ik gaan voor de perfecte jeans naar mijn favoriete winkels. Ik ben geslaagd! Hoe dat ging, bekijk je hieronder 😉

Trouwens, volg je mijn MinderMiskopen facebookpagina al met tips & trucs om kledingstress te voorkomen?
Daar zullen binnenkort ook verschillende modellen broeken voorbij komen….

Wat vond je van dit artikel? Like of deel het met je vrienden!