Wat ik het meest droeg tijdens een zonnige herfstvakantie

Geplaatst op Geplaatst in Persoonlijk, Video's

Heb jij dat ook? Dat je zorgvuldig je tas hebt ingepakt en toch niet of nauwelijks gedragen kledingstuks weer mee naar huis neemt? Da’s niet gek, want je draagt immers ook lang niet 100% van de inhoud van je kledingkast, sterker nog: volgens NRC draag je zelfs maar 20% uit je kledingkast.

Sinds ik in de mode werk, heb ik daar iets op bedacht. Toch blijkt dat ik, ook met een minimaal ingepakte koffer, toch nog voorkeuren had afgelopen herfstvakantie. Als eerst pak je de kleding waar je het meeste blij van wordt en dus ook lekker zit.

Welk kledingstuk denk jij dat ik het meest droeg? Ik greep zeker drie keren naar de gekleurde top. Aangezien ik de helft van die dagen uiteindelijk in mijn bikini lag, kon dat best 😉

Waar zitten de verschillen?

Als je naar het model kijkt van de top en jurk, lopen de lijnen nagenoeg hetzelfde. Dat maakt dus niet het verschil. Ook vallen de beide items bloezend en ruim om de oksel. Geen toeval, want die kenmerken hebben veel van mijn meest gedragen tops en blouses. Kleuren en prints wijken af, maar van allebei de prins word ik helemaal blij. Waarom grijp ik dan vaker naar de top?

Ik ben niet zo’n jurkjesmens. Een jurkje is zó makkelijk, want je bent in één keer klaar. Op vakantie is het ook heel praktisch, als je naar het strand gaat. Allemaal voordelen die een top niet heeft, aangezien je dan op het strand je niet heel makkelijk kan omkleden. Onderbroek uit, bikini aan, niemand die dat ziet!

Ten opzichte van een jurk, beweeg ik me lekkerder in een broekje. Ik kan achter mijn kind aan rennen als dat nodig is, ik kan van een stoepje springen als ik daar zin in heb, ik kan languit gaan liggen met mijn benen vooruit zonder inkijk. En aangezien ik daar eigenlijk niet zonder kan, grijp ik naar de top, in het specifiek deze gestreepte top.

Waarom is deze top voor mij anders dan anders? Dat zit hem in twee dingen. Allereerst zijn dit niet alleen kleuren die me best oké staan, ik word er ook echt vrolijk van! Ten tweede lopen de lijnen precies op de juiste plaatsen. Als de lichtste kleurbaan nou net over mijn borst of schouders loopt, dan zou dat lichaamsdeel breder lijken dan in werkelijkheid. De lichtste kleurbaan loopt precies over mijn taille en je raadt het al, je oog valt daardoor op mijn als het goed is, slankste deel. Daardoor voel ik mij extra vrouwelijk!

Wil jij ook van je meest gedragen kledingitems weten waarom je zo vaak daarnaar grijpt? Zodat je bij je volgende aankopen daar rekening mee kunt houden? Of heb jij zin om te ontdekken wat er precies aan die leuke kledingstuks mankeert, waarom ze in je koffer (of je kast) blijven liggen? Klik dan hier voor meer info.

Trouwens. Ik zocht beide kledingstukken uit op de kledingruilbeurs, dé plek waar je je ‘preloved’ kleding een tweede leven kunt geven. Degenen die deze items hebben ingeleverd, mijn dank is groot, ik voel me heerlijk in deze kleding. Kijk voor de leuk eens op de facebookpagina van kledingruilbeurs Heerenveen.

 

Wat vond je van dit artikel? Like of deel het met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *